Komplettera med olikheter

Igår skulle N åka till fiskaffären och köpa färsk fisk till middagen, han kommer hem med mat som skulle kunna räcka till ett helt fotbollslag..

Istället för att bara säga ”bra att du fixat”, så blir jag irriterad och går igång på alla cylindrar! Varför så mycket? Varför inte handla lagom? Varför överdriva? Var är måttligheten? (Direkt när jag för mitt inre ställer frågorna vet jag att jag är likadan, men inom andra områden..har oxå svårt att vara lagom) 

Men just när det gäller det här med att konsumera blir jag som en liten polis! Gillar inte kasta, gillar inte prylar, gillar inte överkonsumtion! N är lite tvärtom, gillar prylar och gillar inte tanken att mat ska ta slut..så han garderar sig, gärna dubbelt upp! 

Det är verkligen upplagt för konflikt och diskussion! Vi blir ofta båda förlorare för det leder nästan jämt till dålig stämning! Det finns dock undantag när jag struntar i pris och måttlighet: 

”-Har vi inte nötter?” 

”-Jo, men det kan vara bra att ha, det kommer ju ta slut” 

”-Dom var rätt dyra” 

”-Spelar ingen roll..”

Det är dock oftast jag som håller igen och bromsar våra inköp och N som gasar..Men man skulle kunna säga att tillsammans hjälps vi åt så att summan av kardemumman och resultatet blir ganska lagom! Olikheter kompletterar! ❤️ 

(Vi åt fantastisk god middag igår med tonfisk och räkor. Ikväll blev det en helt magisk torskrygg..finns även matlådor till imorgon..inget kommer gå till spillo, alla nöjda och glada) 😄

  

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s