Mat ska vara lekfullt, njutfullt och näringsfullt! 

Ibland drabbas jag verkligen av nån form av ”matmani” och en besatthet på att försöka få O (och även övrig familjen) att äta bra mat! Efter min utbildning till kostrådgivare så har det inte bara blivit enklare! Känns lite som ju mer man kan desto mindre vet man! 

Vill ge honom bästa möjliga förutsättning för att hans kropp ska få det den behöver! Vi kan påverka vår hälsa och vårt mående så otroligt mycket med att tänka på vad vi stoppar i oss! Och tänker att vi har ett stort ansvar som förälder, men det är inte enkelt! 

Han tycker dom färgglada lådorna vid kassorna är väldigt spännande..ögonen lyser och tittar jag bort nån sekund så hinner han lyfta locket! (Föreställ er att godiset skulle göras brunt, grått och färglöst, då skulle kanske frukt och grönsaksavdelningen bli mer intressant) 

Men han har även fattat smak för lite konstiga grejer, älskar bönor och oliver, äter gärna kaviar med sked och skulle vi tillåta skulle han säkert mula i sig en hel fetaost! Vet inte om jag ska definiera honom som matstörd, tror mer han bara bejakar och njuter av det han gillar! 

Får försöka hitta en bra mix av det bästa möjliga..Vet att det omdebatteras om näringstillskott, men jag är för! Har hittat tillskott jag mår bra av och om nån skulle fråga vad jag rekommenderar så skulle nog omega3 hamna på första plats, både till barn och vuxen! Men sen är vi alla olika så kanske ska passa mig för att ge generella kostråd..😊

  

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s