Barn gör som sina föräldrar

Ofta har jag en plan, mål eller ett syfte när jag går ut genom dörren! Det är sällan jag ger mig iväg helt planlöst! Idag gjorde jag det, tog O på ryggen och gick ut i skogen! Vi hamnade vid ögeltjärn, gjorde en paus, åt lite blåbär och promenerade hemåt..påväg tillbaka började jag sjunga..”broder Jakob, broder Jakob..sover du, sover du..hör du inte klockan, hör du inte klockan ding ding dong..”..O var knäpptyst, (han blir ofta det när jag sjunger..funkar när han är arg, trött och ledsen, en av mina ”nycklar” för att få honom tyst) 

Gick i min egna lilla värld och trallade på, blev nästan lite som ett meditativt mantra! Helt plötsligt börjar lilla O ljuda med..ding ding dong..! Han härmar mina ljud och formar orden (inte helt klockrent uttal men låter ändå väldigt likt) Blev lite överrumplad och samtidigt påmind om hur vi som föräldrar påverkar våra barn! Dom härmar och gör som oss! Iakttar och lär! Det var en liten grej men det blev på något sätt så symboliskt stort! 

Viktigt att vara den människa som vi vill att våra barn ska bli ❤️

  

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s