Morgondoppet blir meditation

Jag älskar känslan av det kalla vattnet som möter en varm kropp! Ingen kan kalla mig badkruka..bangar nästan aldrig för ett bad! Däremot är jag ingen ”lång badare”. Nä, ett dopp räcker..kallt möter varmt, blodet rusar och pulsen höjs!

Hoppar inte från bryggan, vill gå i..känna vad som händer i kroppen, andas långa andetag. Känner kylan och när vattnet når midjan böjer jag lätt på knäna och sänker ner hela kroppen och andas, långa djupa andetag! Sån härlig kick! Det blir som en badmeditation! 

Morgondoppet under sommaren skapar nästan ett beroende och den bästa start på dagen! (Får man till en löptur innan och sen en långfrukost så är livet för stunden helt komplett, det är njutning för mig..kan man krydda med härligt sällskap så blir det ännu bättre) 

Ps. Om ni googlar på kalla bad/kalla duschar så kan ni läsa om alla fantastiska hälsoeffekter det ger! (Man blir pigg, ökar blodcirkulation, påverkar immunförsvar, ämnesomsättning och kan till och med  stärka slemhinnor och motverka allergier..) 
Kanske ska du ge dig själv ett bad eller en kall dusch idag, fokusera på andningen när chocken slår till av det kalla vattnet! ❤️

  

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s