Min speaker

Idag väntar ett riktigt oväder, föreslår för N att vi ger oss ut en tur innan det brakar lös ordentligt! Lite duggregn ger bara bättre luft och mer syre! 

”Dom ser starka ut, har skakat av sig en hel del löpare och ligger nu bara några minuter efter teamet som ligger i täten, Madelene har ett förflutet som maratonlöpare och Nils vinnarskalle ska nog kunna göra att dom kommer ikapp..kommer bli ett spännande upplopp..” 

N leker speaker och jag känner hur jag lever mig in i känslan, känslan av att tävla, känslan av att pressa kroppen till max (nu varken pressar eller tävlar vi, det är på lek..mitt ”mindset” känns lätt och lekfullt och tyngden jag kände i benen innan har avtagit) 

När jag tävlade som mest fanns inte så mycket lek, det var på allvar och jag kommer ihåg hur jag innan lopp kunde vara otroligt sammanbiten. Nervositet blandat med lätt ångest! Bra uppladdning? Knappast! 

Kommer ihåg att jag gick hos en idrottspsykolog och försökte jobba med tankarna! Jobba mentalt! Tar otroligt mycket energi att vara orolig! Vi hittade tillsammans ett ord som jag använde rätt ofta..BESLUTSAM! (Jag är beslutsam, har bestämt att springa så att fundera/ångra eller oroa mig nu är ingen mening..beslutsam beslutsam beslutsam) Visst det kanske funkade, hjälpte lite. Men tror aldrig jag ställde mig på startlinjen och var förväntansfull, glädjefylld med ”sprittiga” ben…NääääNäää, allvarsam, nervös och beslutsam! 

Man kan fråga sig varför det blev så? Finns mycket jag skulle kunna skriva om det här ämnet, men det får bli en annan gång, åter till tråden..

Om jag idag skulle ge mig själv eller någon annan ett ord inför en tävling skulle det inte vara beslutsam..Det skulle nog mer bli ord som: lekfullhet, nyfikenhet och ödmjukhet (och då framförallt till sig själv) 

Jag har inte släppt tanken på att återigen våga ställa upp i en tävling! Utgå från där jag är idag..inte jämföra tider eller prestation! 

Om något möjligen ska jämföras är det känslan och upplevelsen av hur det skulle kunna kännas att stå på startlinjen med positiva känslor och tankar! 

Bort med allvaret och fram med lekfullheten! (Gäller inte bara vid tävling, kan nog appliceras i nästan vilka ångestladdad situationer som helst) 

  

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s