Baddräkten och jag 

Nu sätter vi check och bock på Paradisbadet! Blött, halkiga golv, stimmigt, massor av folk men mysigtkul! 

Baddräkt på..Skaffade en sån när jag och O gick babysim, kändes då inte bekvämt med bikini, men kommer ihåg att motståndet fanns. Motståndet till insikten att kroppen inte riktigt gjorde sig så bra i tvådelat! 

Är man matstörd och träningsnörd är kroppsfixering nog en ofrånkomlig ingrediens..det liksom kommer på köpet! Det var dock inte kroppsfixering eller skönhetsideal som var den utlösande faktorn till min karriär inom området! 

Hade aldrig ”trånat” efter en smalare och mer vältränad kropp, inte heller funderat så mycket kring det! Spelade fotboll och innebandy, hade kul och åt det som var gott! Nä, störningen bottnar snarare i känslor av ångest, kontroll och rädslor! 

Men åter till badhuset, baddräkten och allt folk! När jag tittar mig omkring finns det former i alla storlekar..Alla verkar vara där för att ha kul, leka, bada och umgås! Ingen ser ut att gå omkring och fundera över om magen är för stor eller brösten för små! (Även om jag av erfarenhet vet att det garanterat finns ”sånna”. Jag var en sån..höll in magen och kände mig tjock) 

Och kanske är mina tankar fortfarande på ett sätt störda, eftersom jag överhuvudtaget reflekterar över detta. Men sanningen är den, jag kände mig bekväm i baddräkten och i min kropp! Hade varken lust eller ett behov av att hålla in magen! Den är vad den är och sitter där den ska! 

Så kanske man kan tacka baddräkten, den hjälpte mig till försoning med min kropp och tog mig ett steg framåt i min utveckling. Skulle ha köpt en sån mycket tidigare! 😄 

  

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s