Hur full är din tunna? 

Läste idag en intressant artikel kring stress. Antingen är det jag som helt plötsligt börjat lägga märke till all denna uppmärksamhet som stress får just nu eller är sanningen den att stress verkligen är i ropet och ”mode” just nu? 

En läkare vid namn Doris Rapp har myntat en teori som heter ”stresstunnan”. Hon menar att vi alla har en inre tunna som visar hur mycket stress vi kan klara av innan symtom uppstår. Så länge som vår tunna inte är full kan nya stressfaktorer komma in i vårt liv och vår kropp kan hantera dom ganska effektivt så att de inte påverkar oss negativt. Men när tunnan flödar över bryts den svagaste länken! 

Och när den svagaste länken bryts blir vi sjuka och får symptom! Kan man säga att grunden till all sjukdom handlar om stress? Kanske inte rakt av, men min tro är att det är en stor bov! 

Vad är det som driver oss till denna stress? Vem är det som går i täten? Är det grannen? Arbetsgivaren? Samhället? Inte är det vårt hjärtas röst som talar iallafall! 

Hittade ett citat: ”Vi stressar för att skaffa pengar för att ha råd att ta det lugnare” 

Nääää…låter inte sunt! Märker för övrigt på lilla O hur han påverkas av vårt tempo! När dagarna varit fulla med aktiviteter och man tror han ska sova som en stock hela natten, blir det snarare tvärtom..Är uppe i varv, svårt att slappna av och fortsätter hellre gasa än att bromsa! 

  

Annons

2 reaktioner på ”Hur full är din tunna? 

  1. Tack M för den fina bilden i går,glömde tacka. En bild säger mer än 1000 ord . Hoppas att din stresstunna bara är halvfull;;;K . F . ÅÅÅÅÅÅ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s