Belöning eller bestaffning 

Vet att man ska ha hunden kopplad men när vi tar turen runt sjön på morgonen möter vi knappt någon och Diaz är superduktig att hålla sig nära! Stannar och gör sina behov, gör några lopar i skogen sen springer han ikapp! Idag gjorde han en väldigt mycket längre lop, fick upp nåt spår och drog iväg! Hör hur han skäller och jagar, har garanterat superkul och skrämmer säkert nåt stackars djur! 

Känner hur hela jag kokar..J-vla hund! HIIIIIIIIIT! HIIIIIIIT! Känner att för varje skall jag hör ökar min irritation! Och för varje hit jag ropar utan att han kommer blir jag ännu mera arg! 

Efter kanske tio minuter kommer han äntligen, blöt, smutsig och med tungan hängande! Nu blir det svårt! Ska jag belöna att han kommer eller ska jag bestraffa för att han inte lyssnat och för att han helt enkelt sket fullständigt i min inkallning! Försöker tänka efter vad min goda vän hundägarcoachen skulle sagt! Tror hon skulle låta honom skämmas lite. Ser på hela Diaz kroppsspråk att han vet att jag inte är nöjd med hans beteende. Han ska jaga svamp inte djur! Men måste nog ändå erkänna, jaktinstinkt finns..till jägare N stora lycka! 

På berget sol och staden ombäddad av en vit, lätt dimma! Känns som jag befinner mig ovan molnen. Lämnar irritationen bakom mig och traskar ner för frukost! Bra start på dagen trots Diaz lilla äventyr! Alla måste vi få göra fel ibland, även om man är hund! 

  

   
 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s