Plockteknik

Klockan är 07.05 och var finner jag mina killar? Jo, i hallonbuskarna! Fördelen med morgonpiggt barn är att man hinner med massor på morgonen! Det är stora fina hallon..så mycket att det nästan blir besvärligt!

För att citera N: ”-Det här blir för jobbigt för min hjärna!”

På frågan vad han menar med det blir svaret, Var börja? Vilket bär välja och hur i hela friden ska man kunna sluta???

Beredd att hålla med..känner hur ”samlaren” i mig går igång och ser hela tiden buske på buske..större och större hallon längre bort.

Vi har verkligen olika plockteknik. N kan stå på ett och samma ställe, plockar rent, rör sig sakta framåt..jag plockar lite här, lite där och rör mig snabbt framåt. När vi sen jämför hinkarna är det typ ingen skillnad! Alltså båda sätten får samma slutresultat!

Om jag låter våran hallonplockteknik symbolisera andra områden i livet och kanske generaliserar lite skulle man då kunna säga att N är ”noggrann och långsam” och jag är ”snabb och slarvig”? Ja, kanske ligger det nåt i det! Olikheter kompletterar!

Så kanske ska du ta med din partner ut i hallonbusken och göra en liten plockanalys? Men låt er inte nedslås om ni har samma, det funkar säkert oxå!

Lilla O har dock en helt egen teknik, kanske den smartaste av oss alla! Han plockar direkt ur hinken. Väljer noggrant ut ett hallon och stoppar slarvigt in det både i och utanför munnen! 😂

image

image

Annons

2 reaktioner på ”Plockteknik

  1. Hej M ;;;Du ska inte tro att det bara är i Å-viken det finns hallon ,plockade i dag 2,liter på en dryg halvtimma,har aldrig sett så mycke hallon ute i naturen. Sylta på ;;;;K F ÅÅÅÅÅÅ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s