Farfar 99 år

Idag skulle min farfar fyllt 99 år. Nu får den här dagen uppmärksammas utan honom.

Han har betytt otroligt mycket under min barndom men oxå under mitt vuxna liv. En karismatisk man fylld med humor, livsglädje och massor med åsikter.

Han hade sina rutiner kring det mesta. Promenad på morgonen och när han blev för svag för att ta dom ute tog han rundor runt i huset. Åt gröt på måndag, fil på tisdag, det var pannkakor på torsdag, 2 mörka chokladbitar efter maten, vilodag på söndag. Han gillade kläder. Fanns en jacka för att hämta posten, en annan om man åkte på stan.

Ser framför mig tipskuponger och kan nästan höra han samtala med pappa om att travet ska vara inne innan två. Anteckningar på dagens väder, gummiband, gem, ordning och reda.

Funderar lite kring vad han fört vidare i oss och kan inte låta bli att le när jag tänker på min pappa och även på min faster. Dom har verkligen fått ”ordning, reda genen”. (Men tror den hoppade över både mig och min bror! Haha..inga gem och gummiband här inte, vi håller ordning på vårt sätt) 😂

Däremot viljan över att ha och skapa rutiner har vi nog alla fått. Rutiner, kontroll, vanor..oavsett i vilken form så skapar dom trygghet!

Jag har alltid känt mig lite smått irriterad och störd över mitt kontrollbehov men försöker acceptera och har insett att det är en del av mig! Men det går oxå att förändra om man vill.

Försöker bli medveten om vilka vanor och beteenden jag kontrollerar. Vilka rutiner jag skapar och emellanåt fråga om dom är sunda och gynnsamma. Att inte alltid välja trygghet utan blanda in spontanitet och våga nytt kräver närvaro!

Tar ett djupt andetag! Tänker på farfar och känner tacksamhet över att jag fick ha honom i mitt liv! ❤️

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s