Energistation

Utan bensin står bilen still. Kontinuerligt stannar vi till på en station och fyller på. Vi servar på verkstan, besiktar med jämna mellanrum och emellanåt till och med kostar vi på oss en tvätt i tvätthallen. Vi underhåller och ger bilen förutsättning för att fungera och hållas i så bra skick som möjligt. Vi kan inte köra bilen utan bensin. För oss är det självklart! 

Ni börjar säkert ana vart jag är påväg..såklart dra en parallell med oss människor? Hur gör vi? 

Problemet är att vi saknar en röd lampa som säger att STOPP STOPP, nu är det dax att stanna upp på din station och fylla på energi! Nä, någon röd lampa kan vi inte se, utan där kommer vår utmaning..vi måste känna den! (Och gärna innan den börjar blinka) 

O är hemma från förskolan och jag packar ihop en väska, vi ger oss ut i skogen. Skogen är en plats där jag fyller på med energi. Ibland bara för en snabbtank och ibland för längre påfyllnad! Du har säkert dina sätt och dina ”energistationer” även om du inte går runt och tänker på dom på det sättet. Men att bli medveten och identifiera dom är aldrig fel! 

En annan intressant tanke som dök upp. Gymmet är en plats vi många besöker..är den som våran verkstad? Går vi dit med avsikt att nu ska jag serva min kropp, bygga lite muskler för att den ska bli stark, må bra och hålla sig frisk. Eller är gymmet mer som en salong med fokus att svarva till kroppen och få en vacker yta? Kanske är det en kombo! Men huvudsyftet borde väl ändå vara serva, förebygga och underhålla helheten! Tål att tänkas på! Ha en bra dag och underhåll och tanka på ditt sätt! ❤️

     

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s