Känslan av att bli ”lurad”!

Att vara frisör kan inte alltid vara lätt. Som med dom flesta jobb som bygger på en personlig kundkontakt får man möta det mesta och de flesta. Idag var jag kund hos en frisör. Jag hade en tydlig önskan på resultat och förklarade hur jag ville ha det. Tror vi förstod varann bra och jag tillät mig var en sån där ”pris nyfiken kund” och frågade vad dom extra behandlingarna som skulle kunna läggas till (om jag ville) kostade. Bara av den enkla anledningen att sen inte behöva överraskas i kassan utan att få möjlighet att själv ta ett beslut grundad på all fakta. 

Foliepaket, nyansering, inpackning, schampo, lite balsam sköljning och 2 1/2 timme senare klar! Inte som jag tänkt. Tror inte heller frisören innerst inne håller med om att det blev som vi planerat. 

Vill verkligen inte hänga ut henne, hon var jättetrevlig men det väger inte upp att sen betala över 2000 kr och på kvittot inse att det tillkommit poster på kvittot som jag aldrig blev informerad av. Skriver detta med risk för att låta snål men det störde mig verkligen. Tog udden av upplevelsen. Hade jag varit nöjd kund hade jag kanske noterat det men inte stört mig så mycket. 

Jag betalade och helt olikt mig sa jag ingenting om det som tillkom på kvittot. Helt enkelt orkade inte. Gällande resultatet tror jag säkert att det kommer bli bättre när jag fått tvätta håret några gånger. 

Igår berättade en kompis hon varit hos frisören: ”-Vill du jag ska styla det lite?” Utan att tänka så mycket svarade hon: ”-ja, kan du göra om du har tid”

150 kr extra på kvittot för att sen åka hem, dra på sig träningskläder och sätta upp håret i en tofs! Tror dom pengarna säkert hellre fått gått till något annat. 

Inom nästan alla branscher jobbar man med ”merförsäljning”. Inget fel i det. Jag kan tom gilla det men jag gillar inte känslan av att bli ”lurad”. Men nu släpper jag det och fokuserar på viktigare saker här i livet! ❤️

  

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s