Vore ibland skönt att ha en manlig hjärna!

Jag är och kommer nog alltid vara projektledaren i våran familj. Den som styr, planerar och organiserar.

Jag har som en liten inbyggd checklista i huvudet och är ofta steget före i planeringen. Kan vara bra ibland men inte alltid. N har inte en sån. (Eller vad vet jag, han kanske har en sån men väljer att inte lika slaviskt bry sig om den) 

I vilket fall som helst, vill absolut inte påstå att han saknar förmågan att få saker att fungera och få saker gjorda. Nä, vi gör det bara på olika sätt. 

För att generalisera så tror jag ofta det är kvinnorna som tar befälet hemma och det är egentligen inte så konstigt. Läste häromdagen en artikel om skillnaden på den manliga och kvinnliga hjärnan. 

Man skulle kunna likna den manliga hjärnan som ett hus där flera telefonlinjer är inkopplade, men där bara en åt gången kan användas. Mannen kan alltså bara prata med en person åt gången. 

Den kvinnliga hjärnan däremot liknar ett hus som bara har en endast en inkommande telefonlinje, men där flera samtal kan vara inkopplade samtidigt på hennes lina. Hon kan alltså prata med flera olika personer på en gång. 

En konsekvens av detta är att den manliga hjärnan lättare kan fokusera på en sak/en uppgift/ett problem medan hos kvinnan kommunicerar hjärnan på flera håll. Hon kan vara medveten om barnen, tvätten, jobbet, städning, svärmor och om sin man på samma gång! Och det kan vara ganska krävande och kan skapa stress och andra ogynnsamma symptom. 

Jag frågar mig själv om jag skulle vilja byta. Avsäga mig befälet hemma och tilldelas en mer maskulin hjärna. Svaret är nej. Men däremot tror jag det är väldigt viktigt för oss kvinnor att se till att vi ger oss tid för vila och återhämtning. Och det utan att få dåligt samvete! 

Ha en bra dag och ta hand om din hjärna! Den är fantastisk och otroligt samarbetsvillig om den får vad den behöver! 

PS. Gillar den tomma, avslappnade och stressfria blicken i dessa två underbara varelser! Här kan vi snacka total hjärnvila! Kärlek ❤️

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s