Något har hänt

Jag tappade precis mobilen i backen..krasch och skärmen bildar på en tiondels sekund ett vackert mönster! Det är för mig inte första gången. Nänä, det har hänt ett flertal tillfällen. 

Den liksom bara bestämmer sig för att lämna handen, den kastar sig ut i fritt fall och gör sen ett magplask. Min rörelse när jag böjer mig ner, fattar tag om telefonen och lyfter upp den handlar om några få sekunder men jag hinner typ be till den övre makten och lova mig själv att i eftermiddag skaffa ett skydd. Hinner till och med förbereda mig på att om den går sönder så låt inte världen braka samman och lägg ingen onödig energi! Det är bara en skärm! ”Madelen! Det är bara en skärm!”

När olyckor varit framme eller när saker gått emot har jag nog varit duktig på att dra på mig ”offer koftan” eller kanske ”häxrocken” passar bättre. Koftan/rocken är inte det minsta klädsam och den är inte heller särskilt bekväm. Tung, stickning och kan göra nästan vem som helst gråtfärdig och illa till mods.

Men varför ändå välja den???!  Varför inte försöka rycka på axlarna och se saken och situationen för vad den är. Att älta gör ju bara situationen värre. Men det är som jag gillat det. Jag har gillat krypa in och gömma mig lite i ”koftrocken”. Inte ett dugg mysigt men ändå nånstans ett enkelt sätt att hantera situationen. Och en anledning att få vara både arg och irriterad! Haha..Herregud det låter ju inte sunt! 😄

Men åter till idag! Telefonskärmen är alltså sprucken. Jag drar till med en ramsa av fula ord men varken kofta eller rock åker på. Tanken ”det var bara en skärm” känns sann och jag lägger inte ner mer onödig energi. Den går att laga. 

Denna lilla händelse med telefonen får bli ett exempel på en positiv förändring. Jag tillåter mig inte att överreagera. Jag låter det bara vara. Det är vad det är och jag har ingen lust att låta det kosta mer energi än just en liten ramsa 😂 (och såklart pengarna som det kommer kosta att laga) 

Kanske beror det på allt som händer i världen. Kanske har jag blivit mer medveten om vad som är viktigt här i livet. Oavsett anledning så kan man lätt konstatera att en sprucken skärm verkligen är en värdslig sak..

Så när du hamnar i situationer där ilska och irration vill ta plats..fråga dig om det är värt det??!! Finns det kanske andra viktigare saker att använda den energin till! ❤️ 

  

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s