Är du en återvinnare? 

Idag blev det en stor stearinfläck på julduken..ajdå! Känns inte bra..kommer med omsorg och försiktighet försöka få bort fläcken. Tycker så mycket om duken och den har liksom hängt med många år..skulle säga säkert 20 år snart! Den har ett nostaligivärde och för mig bär den historia. Att skaffa en ny duk är såklart ett alternativ men det går inte att finna en ny duk som bär med sig samma nostalgi, det är jag helt medveten om och jag är liksom inte intresserad av det. 

Jag har tidigare analyserat mig själv som icke materialist. Alltså jag gillar inte mängder med prylar och finner ingen stor glädje i ägande av massor med saker. Nä, det är snarare tvärtom, kan nästan mer kännas betungande ibland. Jag vill omges av saker som betyder nåt och som ”har en själ”..kan låta märkligt, men det är mer som en känsla. Jag vill känna nåt för mina saker, vill tycka om dom. 

Ändå har jag förmågan att samla på mig onödigt skräp som samhället påstår och anser vara viktigt. Jag konsumerar och äger saker. Det gör jag absolut! Just nu funderar vi på att införskaffa en joggingvagn och det är absolut en pryl man skulle kunna ifrågasätta. 

Är det värt det? Behövs en sådan? Om jag varit mer av en materialist hade vi nog skaffat en sån för längesen men jag tycks liksom ha klarat mig bra utan. Men nu har jag börjat väga behov, säkerhet och användningsgrad och kommit fram till att  det kan vara en bra investering. Helst vill jag hitta begagnad och vara en del i ledet för återvinning. Får se vad vi finner.

Ju fler människor som hela tiden vill köpa nytt nytt nytt ju fler människor krävs det som tänker återvinna återvinna återvinna! Det handlar alltjämt om små marginaler och den perfekta balansen. Många av oss lever i en värld där överflödet är vår vardag, kanske dax att börja tänka i andra banor. 

Hoppsanhejsan..ibland är det intressant var ett inlägg börjar och sen var det slutar! Men för att avsluta där vi började. Åter till duken. 

Vill man byta ut och skapa ny historia kan en ny julduk absolut vara ett inköp att överväga. Finns många fina loppisdukar som bär sin historia. Men jag ska göra mitt bästa att få bort fläcken på min, trivs och vill behålla den! 

Hur fungerar du? Vill du köpa nytt eller är du en återvinnare? ❤️ 

  

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s