Att visa sårbarhet ger ökad öppenhet

Måste få tacka för det varma mottagandet som gårdagens blogginlägg fick ta emot! Känns fint i hjärtat. Responsen talar på något vis om att det är viktigt att våga dela, att världen behöver en förändring och att vi i överlag alla är ganska lika på ett eller annat sätt.

Vi behöver varandra och genom öppenhet kan vi hjälpas åt att utvecklas, läkas och leva ett skönare liv. Att få identifiera, känna igen sig och inse att det man själv trodde var onormalt visar sig vara helt normalt leder ofta till någon form av tillfredsställd befrielse bara utav vetskapen om att man inte är ensam. Som sagt acceptans läker och gör livet skönare att leva.

Personligen fick jag en kärleksdusch av hejarop och fina komplimanger vilket var fint men i grunden absolut inte min avsikt..Delar av helt andra orsaker. Men uppskattar respons SÅKLART! På det sättet känner jag mig normal 😃

I myllret av kommentarer reflekterar jag över att jag även fick EN ”ironisk kommentar” från en vän som ville vara rolig. Intressant att jag överhuvudtaget reflekterade över den, borde egentligen bara fått passerat men det gjorde den inte. Var dock inte kommentaren i sig som tog mina tankar utan snarare när han skrev var ironin kom ifrån.

”När alla skall pussa och skicka hjärtan och skriva fiiiinaste duuu…. brukar jag ryggmärgs-mässigt landa i motreaktion…”

Måste erkänna att jag själv kan hamna i liknade motreaktion och gå igång när stylade selfies och instagrambilder matas ut med en avsikt till bekräftelse, likes och fiiiiinaste du. Vet inte riktigt vad det säger om mig och har ingen aning om personen i frågas egentliga avsikt!

Men vad jag vet är att den motreaktionen på något sätt förstärker känslan i mig ”vem jag är, vem jag vill vara och hur jag vill uppfattas”. Jag vill kunna vara sårbar, avskalad och bli respekterad och älskad för det! Det tror jag nog vi alla eftersträvar! Vi lär känna oss själva genom varandra!

Ps. Jag vet att min fina ironiska vän både respekterar och älskar mig..så tack för möjlighet till reflektion och hoppas mitt inlägg förstärkte något i dig!

Sårbarhet ger öppenhet, ärlighet ger härlighet.

Ha en bra dag och låt tankarna möta hjärtat! ❤️

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s