Firar livet

Ossian älskade underbara varelse, ännu ett år har gått och du fyller tre år. Idag firar vi dagen när du föddes. Känns som igår men samtidigt kan jag knappt föreställa mig att det funnits ett liv utan och innan dig.

På kvällarna innan du ska sova säger du ibland:

”-Prata med mig”..du säger inte ”Läsa bok”..utan du säger ”Prata med mig”

Och varje gång berättar jag om och om igen hur du hastigt, lustigt och utan förvarning kom till oss, tre månader för tidigt. Att du gav oss fem dagar på sjukhus innan du bestämde dig för att vi nog var redo att mötas. Om ögonblicket när vi rullades in på förlossningen och första mötet när jag fick hålla dig.

Jag berättar hur du hade sladdar och låg i liten kuvös, hur vi satt med dig på bröstet hud mot hud dag ut och dag in! Hur dom dagliga rutinerna med vägning, mätning, sondmatning, mjölkpumpning blev det enda som betydde något! Allt annat utanför sjukhuset var oviktigt! Jag berättar om vår första permission på café och hur du aldrig fick oss att tvivla på att allt skulle gå bra. Starka lilla människa.

Du hummar och säger mmmm mellanåt och på riktigt undrar jag vad du tänker. Känns som dina ögon har så mycket mer att säga, att du vet något som jag inte vet! Att du låter mig prata och dela för att det är mitt behov, för att det är mitt sätt att bearbeta och för att jag behöver det.

Kärleken till dig växer sig bara starkare och starkare för varje dag  och jag kan inte med ord beskriva tacksamheten över att du valde oss!

Grattis och Hurra för vår älskade Ossian idag!


 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s