Cirkus på första parkett 

Jag säger Wow, wow, wow och Diaz vov vov vov! Känns som vi fick uppleva en spektakulär cirkusshow av ekorrarna imorse! Har aldrig sett något liknande!

Sett dom hoppa från gren till gren och snurra efter stammarna men aldrig sett hur dom graciöst svinga sig från träd till träd! Vilken avståndsbedömning och vilken precision! Dom gör mig på något vis så glad. Pigga, alerta och nyfikna. Förknippar ekorrar med min farmor men just idag hade jag liksom svårt att se lilla farmor i ekorrdräkten..eller har hon varit på ett träningsläger i himlen! Vad vet man!

Blev tvungen att googla lite om ekorren när jag kom hem. Här kommer nu dagens ekologi lektion:

Att den är som mest aktiv på morgonen och sent på kvällen. Att den blir cirka 3 år och att den gärna lever ensam och träffar bara andra ekorrar under parning, vilket kändes tråkigt att höra på nåt vis. Hade sett framför mig att dom levde lite som piff och puff..tillsammans och i grupp. Men nähe, så är tydligen inte fallet. Med svansen håller dom balansen och den fungerar oxå som täcke när det är kallt. Ekorren tillbringar större delen av sin vakna tid till att äta och samla mat men har tydligen dåligt minne så glömmer ofta sina gömställen och då går mycket tid åt till att hitta igen dom. 

Tänker lite på alla mina vänner som är lärare, som fortfarande kan allt som man fick lära sig i skolan…och mycket mer därtill. Undrar lite om ämnet ekologi finns?! För isåfall skulle jag gärna vara med på dom lektionerna! Otroligt intressant!

Vad man förmodligen inte läser i skolan är ”Djurens språk” av Solöga…men jag gillar läsa hennes tolkningar av djur, här är ekorren:
”Var nyfiken och prova på allt. Gör dig av med det gamla och lev helt i nuet . I nuet skapas nya möjligheter för dig. Din gåva är upptäckarglädje.” ❤️

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s