Rätt menlösa tankar

Tror alla varit med om att man fått en låt i huvudet, hur gärna man vill stänga av eller sluta nynna går det inte. Typ samma sak hände för mig i morse när jag var ute med Diaz.

Började av någon konstig anledning fundera över efternamn…och kunde sen inte sluta. Funderade över mitt – Sundberg. 

Ett sund och ett berg, målade upp en bild och gav namnet en historia och en innebörd. Sen var det som om alla mina vänners efternamn liksom ställde sig på kö och ville bli analyserade.

Väldigt många namn har rötter från naturen på ett eller annat sätt. Många är såklart även ”son eller dotter” och vissa är ”man” till nån eller nåt!

Haha…rätt menlösa tankar men det var ändå på något sätt en rolig sysselsättning.

Lindq vist, Hörn sten, Wik lund, Nils son, Näs ström, Sund ström, Ek lund, Lund mark, Sund qvist, Kjell Qvist, Olofs son,  Sjö blom, Lund blad, Augusts son, Berg lund, Skog etun, Norden dahl, Eng ström, Ö berg, Fors berg, Bjugg stam, Eriks son, Öster gren..

We din, San din, Se din, E din…lite svårare men med fantasi fick dom oxå en historia. Många nämnda och många ”glömda”…

En liten parantes på samma ämne. När jag var på kurs i Jämtland blev vi under en leksam men ändå seriös ”ceremoni” tilldelade våra kraftnamn. 

Mitt blev Månfjäder..inget jag använder eller på något sätt kallar mig för men gillar kraften, innebörden och känslan namnet ger mig.

Parantes två på samma ämne. Om jag helt och fritt fick välja ett nytt efternamn till vår familj, tro vad det skulle bli? Tänker att det får bli en ny lek vid ett annat tillfälle!

Dagens tips på menlöst tidsfördriv – Lek med namn. ❤️

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s