Tvätta naturligt

Nu har jag införskaffat mig ett ekologiskt tvätt-kit. Att klappa mig på bröstet och säga att jag har forskat och fördjupat mig på tvättmedels påverkan på människan och naturen kan jag verkligen inte. Anledningen är mer en känsla av att det kemiskt framtagna vita pulvret med en doft av onaturlig blomsteräng omöjligt kan vara hälsosamt för miljön och inte heller för oss människor att ha mot kroppen.

Som med allt annat på marknaden finns det såklart bättre och sämre val. Finns svanenmärkta och miljövänliga alternativ, men tänker bara för att dom är miljövänliga innebär det inte direkt att dom är vänliga mot miljön? Eller? (har faktiskt svårt att tro det)

Tycker om att testa nya grejer om jag tror att de är bättre för miljön och människan. Inte okritiskt, men nyfiket.

Lite fakta: 

Tvättnötter – även kallade såpnötter, ett naturligt tvättmedel utan tillsatta kemikalier. 

Hälsinge såpa – tillverkad av ren tallolja. Innehåller inga tillsatser och inga syntetiska tensider. 

Eterisk olja – förmodligen en smaksak om man vill använda. Eteriska oljor  utvinns från blommor, blad, frukter, skal, frö, bark och är väldigt koncentrerad. 

Finns att köpa på Grön gåva och man får en fin lånekasse att bära hem sina grejer i. Bara det är ju underbart. Nu ska jag slänga in min första tvätt! Hoppas på rena kläder! ❤️


 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s