Verbalt uttryck 

Igår hade vi besök av goda vänner. Fredagsmys med tacos. Förlåt till barn som inte älgfärs är van och att ekologisk kryddmix smakar annorlunda vet jag men trodde ändå det kunde lura smaklökarna 😂 

Vuxenprat blir inte allt för sällan barnprat. Delar erfarenheter, utmaningar och konsten att vara förälder. 

Vet inte hur vi kom in på ämnet, men vi började prata om uttrycket ”Jag älskar dig” och ”Visst vet du att jag älskar dig?” 

Jag säger det ofta till Ossian, minst varje kväll! Han nickar och ummar med! Vet att Nils oxå säger det ofta..och våra vänner höll med. Dom använde oxå orden frekvent. 

Sen konstaterar vi att ingen av våra föräldrar använde dom orden till oss. För den skull betyder det inte att vi inte har känt oss älskade. För det har vi alla. Handlar nog mer om en generationsgrej. Att verbalt uttrycka sin kärlek är vackert och kanske är det mer vanligt med verbala kärleksförklaringar idag än det var förr. Men orden får för den skull inte bli tomma och sakna innebörd.

För mig är ”Jag älskar dig” väldigt stora och kraftfulla ord. Och den känslan vill jag behålla. 

Kommer ihåg att jag ofta när jag var yngre skrev det i brev och texter till mina föräldrar, men sa det aldrig högt. 

Har egentligen inget riktigt budskap med den här texten mer än reflektera kring att det kanske har blivit en förändring i våra uttryck.

Hoppas dock inte innebörden och kraften förstörs i och med att orden nu verbalt används oftare…Borde inte vara nåt problem eftersom kärleken inte ligger i orden. Kärleken ligger i känslan man ger. ❤️

PS. En annan sak på samma tema. Min morfar nu snart 90 år skaffade mail på äldre dagar. Hans sätt att uttrycka sig i skrift är helt underbart. Så mycket kärlek som har längtat efter att få ta uttryck..och för honom förmodligen så mycket enklare att skriva än att säga. 

Annons

2 reaktioner på ”Verbalt uttryck 

 1. Trillade in här av en slump och läste några inlägg. Fina och vettiga tankar du har! Och duktig på att skriva!

  Fastnade vid det här inlägget då vi för ett tag sedan hade just en liknande diskussion kring ämnet med vänner. Våra vänner menade att de inte ville ”tjata ut” frasen ”Jag älskar dig” genom att säga den för ofta, de menade att den då tappade sin styrka och betydelse. Medan jag och min man är rörande överens om att vi gärna använder orden ofta, ja varje dag faktiskt. Under våra 9 år tillsammans har vi inte gått till sängs utan att berätta för varandra hur mycket vi älskar den andre, och nu sedan vår son föddes så säger vi även det till honom varje dag. Jag upplever inte att orden får mindre betydelse, utan snarare känner jag en glädje och tacksamhet över att vara älskad och att det finns någon där som inte bara visar det utan också säger det till mig.

  Vi alla ser olika på saken, men jag tror aldrig det är dåligt med mer kärlek!

  1. Tack! Vad kul att du trillade in.
   Ja, verkligen, vi ser alla olika på saker och så måste det få vara. Men håller nog med dig och landat i samma slutsats – Orden får för mig inte mindre betydelse för att dom används! ❤
   Ps. Fin blogg du har 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s