Slå inte skogen

Direkt sändning från skogen! Vi joggar elljusspåret runt hörnsjön. Vilken dag! Sol och underbar luft. Mycket folk, vissa joggar, vissa promenerar och andra har slagit sig till ro vid vindskyddet.

Passerar en kille i 10 års åldern. Han bär på en lång och tjock pinne. Slår aggressivt i blåbärsriset och laddar på med ett slag mot ett träd. Han ser verkligen arg ut. Låter fånigt men jag får lust att säga till honom att sluta. Att han ska vara snäll mot skogen.

Men gör det inte. Joggar förbi och börjar fundera på det jag såg. Tar ett varv till och passera då killen igen. Han är fortfarande arg och slår runtomkring.

Har landat och intalat mig att det inte är så fel ändå. Kanske behöver han skogen för att för stunden hantera livet. Bättre slå där än att slå någon annanstans. Så utifrån situationen är det kanske det bästa tänkbara för honom.

Men kan inte låta bli att önska han hittade ett annat sätt. Kanske bli vän med skogen och hitta styrkan där. Skulle vara mycket skönare, för både honom och dom oskyldiga träden.

Njut av dagen! ❤️

img_6645

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s