Tips till huden 

Aldrig haft problem med huden och vill nu inte direkt påstå att jag välkomnar erfarenheten med öppna armar. Usch och fy så tråkigt. Möter en knottrig röd haka i spegeln och måste erkänna att det påverkar humöret. En aningen ytligt kan tyckas men när det börjar sprida sig upp på kinderna ser det verkligen inte bra ut.

Började googla, läsa och självdiagnostiserar min huds beteende till rosacea. Har pratat med en läkare som varken bekräftade eller dementerade.

Det är såklart mycket hormoner i kroppen som påverkar och ställer till obalanser. Kanske kommer det försvinna av sig själv. Men oavsett vill jag såklart försöka göra något åt det nu.

Finns krämer och mediciner på Apoteket man kan prova men ingen del av mig lockas av att köpa en tub ”onaturlig salva”. Särskilt inte nu när jag är gravid.

Huden är ju ett av våra största organ så att försöka mata huden med det jag kan tänka mig stoppa i munnen känns som en bra ”riktlinje”. 😄

Tänker allt som går in genom huden hamnar precis som allt som går in genom munnen till slut inuti kroppen.

Har i en veckas tid nu smörjt in med honung under natten, kokosolja och jojobaolja under dagen. Och det har blivit så mycket bättre. Önskade jag hade en före och efterbild. Men tyvärr!
Så dagens tips, oavsett om du har problem eller inte. Testa naturligt! 😊 

Honung har en bakteriedödande effekt och är även bra mot acne. Är lugnande och återfuktande och innehåller antioxidanter, vitaminer och mineraler. 

Kokosolja är fuktgivande, mjukgörande med antiinflammatoriska egenskaper. 

Jojobaolja återfuktar huden på djupet, innehåller A-vitamin, D-vitamin och naturliga antioxidanter som vårdar huden och säkerställer att din hud håller sig så frisk helt utan kemiska tillsatser. 


Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s