Trumf

Varför köpa nytt när man kan fynda på secondhand? Ser nästintill omvända ut och kostade 35 kronor. Jag som hittade men lät morfar betala.

Han har liksom ”paxat” inköp av Ossians första skridskor sen länge, så där vill jag inte kliva över och göra mig ovän. 


Åker till förskolan. Hämtning är numera en ”kamp”. Han vill inte gå hem. Men idag känner jag mig väldigt nöjd, har en bra trumf.

Köpt skridskor, morfar väntar i hallen och nu ska vi för första gången åka, på riktigt, PÅ ISEN! Det där på isen är väldigt viktigt att tillägga. 

Målad som en katt med ett leende upp till örorna och med ett skratt som nästan låter tillgjort upprepar han typ allt jag sagt om att vi nu ska till ishallen..Men efter all upprepning kommer följdfrågor: 

”Mamma, Åka skridskor nu? Inte sen? Inte en annan dag? Inte åka hem, åka skridskor NU? ”

Känner mig rätt träffad, det där med en annan dag och sen brukar kunna vara mina svar när det liksom inte passar. 

Blir idag väldigt tydligt att han vill försäkra sig om att den här händelsen kommer ske nu och absolut inte sen! Kloka barn! 

Vi åker till hallen och hmm..inte blev det direkt så hejigt som förväntat. Han börjar gråta när vi ställer ner honom och vill sen mest bara åka runt och bli hållen i morfars famn. Har tidigare konstaterat att han är en liten slow-starter. Han behöver tid. (Precis som jag) 😄

När vi kommer hem träffar vi på farmor och han visar glatt sina nya skidskor. Skönt, han verkar ha en  positiv upplevelse av sin ”is premiär”. Så har jag tur kommer åka skridskor fungera som trumf fler gånger. ❤️Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s