Torsdag 22/2

Yes..har precis bestämt att skippa rubriker – frågar mig nu oxå varför jag inte gjort det tidigare?

Har liksom aldrig riktigt gillat att hitta ett passande ord eller sammanfattning av vad inlägget handlar om! Ibland blir vi liksom så insnöade och gör saker av vana. Men känns väldigt utvecklande att nu ta steget att förändra och rubricera med dag och datum! 😂

Så, vad vill bli skrivet idag?? Jo, februari är här och upplagt för sjukdom. Känns som vi alla mer eller mindre drabbas i någon form. Antingen blir barnen sjuka, kollegor eller vi själva.

Så medicin och läkemedel blir liksom ett hett ämne. Hur håller vi oss friska?

Ska vi knapra alvedon, dricka hostmedicin och köpa c-vitamin på brustablett?

Jag gillar grotta ner mig i sånt här. Läsa om örter, kryddor, tillskott och mat som påverkar vår hälsa.

Alla väljer själva men jag har liksom blivit ”nördigt” intresserad av vad man kan göra i största möjliga mån för att slippa ta allt för mycket kemiskt framställda mediciner.

Att köpa en liten kartong på Apoteket, där en bipacksedel är nedstoppad med biverkningar tar lite emot. Även om jag ser att det löser och tar bort symptom. Frågan är om det läker?

Verkan och biverkan, konsekvenser av att välja eller välja bort.

Ja, inte lätt inte lätt…och frågan är vad som är rätt?!?

Tycker det blir jättesvårt när jag ska välja och välja bort. Extra svårt när jag ska välja för någon annans räkning. Typ när det gäller mina barn – dom vill man ju liksom inte experimentera med.

Men tänker att fundera, läsa på, ifrågasätta och försöka landa i nåt som känns rätt i mig är det minsta jag kan göra.

Ta exempel Alvedon/inte alvedon. Vad tycker läkaren? Vad skriver kvällstidningen och vad känner jag? Fasen så svårt…ibland kanske det är värt att ta en biverkan för att på kort sikt få en verkan.

Nåt väldigt positivt är att mat som medicin har börjat få ett fint fotfäste i samhället…mer och mer accepterat att prata om naturmedicin och alternativ medicin.

Att tänka förebyggande, stärka och stödja kroppen. Att titta på brister och kanske i kosttillskottens djungel försöka hitta något naturligt tillskott. Att se samband mellan det vi stoppar i oss och sjukdomar.

Min filosofi bygger på att det mest naturliga borde vara första naturligaste valet. Sen att det finns situationer och sjukdomar man ställs inför där valet må vara pest eller kolera. Då dom syntetiska läkemedlen kanske blir en fråga om överlevnad.

Så tänker att egentligen borde ”dom syntetiska läkemedlen” vara alternativet när det naturliga inte räcker till!

Idag har jag kokat ihop en pasta av den fantastiska antiinflammatoriska gurkmejan. En matsked i havremjölk och lite ghee – supergott! Googla på golden milk och testa! Kroppen kommer älska dig 😘

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s