Torsdag 1/3

Igår var det min tur att vara hemma med småkrassliga barn. Bara att serva, parera och underhålla dom två kräver typ 100%. Men ändå finns nån liten önskan och ambition att få saker gjorda!

Hör och häpna, det fick jag. Hann med att rensa och torka kylskåp, rensa ett skåp i köket och började oxå möblera om lite. Testar, flyttar..alltifrån en liten kruka till att vända soffan.

Gallrar bort två kassar pocketböcker som varken fyller en funktion eller skapar någon speciell känsla mer än att ta plats.

Alltså, det är inte ofta att lusten och detta kreativa flow kommer till mig. Så jag liksom följer med och känner en skön tillfredställelse av att det nu är rent på platser som tidigare varit smuligt och att det står X antal påsar vid dörren som är redo att vandra ut! Yes yes yes! Skönt skönt skönt!

En liten detalj innan vi går vidare..vi håller på att bygga en våningssäng till Ossian. (Morfar, farfar och Gunnar har snickrat) Sista momentet är kvar och det är målningen. Den har vi flyttat in till vår lägenhet och själva ska göra.

Nils har påbörjat grundmåla, spackla och nu är det dax för den röda färgen…den som Ossian själv valt! ”Mamma, jag älskar röd..det är min bästa färg”…så såklart vi måste måla rött, iallafall stegen.

Jag har sett stegen och och dom andra delarna titta på mig. Men faktiskt inte låtsas om det. Jag har ju gjort annat. Annat som för mig känns viktigt.

Kan ha varit så att i mitt huvud har jag redan bestämt att måla det där får Nils göra. Vi har inte pratat om det men jag liksom gör någon egen överslagsanalys.

Vet att Nils inte kommer ta tag i varken kyl eller pocketböcker, inte heller börja vända soffa. Däremot vet jag han förr eller senare kommer färdigställa målningen. Så jag liksom ger tusan i den.

När Nils kommer hem från jobbet är jag lagomt slut och överlevt middgaskaoset någorlunda.

Redo för att ta åt mig lite av beröm och kommentarer ”men vad fint” möter jag upp honom hallen.

Vad som ordagrant kommer först vet jag inte..det enda jag hör är:

”-Är det av någon speciell anledning du inte målat klart stegen?”

Alltså..att välja snällhet och kärlek just nu..NÄ, det går inte!

Jag blir sur..och faktiskt, vet att det bara är nackdelar med att sura och vara irriterad men det är som jag skiter i det. Känner att jag har rätten på min sida..

När jag dock senare funderar igenom och vi pratar om det så.,.Jommen visst, kan förstå Nils fråga om varför jag inte målat.

Håller oxå med om att det vore skönt och naturligt att slutföra sängprojektet innan man påbörjar annat.

Men summan av mina prioriteringar och till bekostnad av dålig energi under kvällen skulle man kunna säga att min kvinnliga list gjorde så att vi igår fick rensat och idag när Nils är hemma kommer det bli målat!

Om han nu inte väljer något annat som för honom känns viktigare ❤️

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s