Fredag 2/3

I väntrummet möter jag en fd granne och medan vi väntar på vår tur börjar vi samtala om träning, kost och hälsa.

Han har tidigare jobbat inom företagshälsovården och har en bakgrund inom hockey, både som spelare och tränare. Att idrott, kost och hälsa har varit en stor del i hans liv är tydligt.

Som äldre har han fortsatt träna flera gånger i veckan och leva sunt. Han berättar att han för några år sen fick en hjärnblödning och från att prata friskvård kommer vi in på sjukvård och sjukdom.

Han berättar om vänner som drabbats av hastiga och olustiga besked och vi konstaterar att bara för att man lever sunt och hälsosamt finns inga garantier för att inte drabbas av sjukdom. (men såklart är vi bättre rustade om vi tar hand om oss)

Medan vi väntar kommer en kille ut från ett av behandlingsrummen. Vi är bekanta och han känner väl till min hälsofilosofi med yoga, ekologisk mat, träning och hela baletten med att försöka leva så naturligt som möjligt.

Att han har en bild av mig som ett levande hälsofreak är jag rätt säker på.

Så förvånas inte över hans kommentar:

”-Men här ska väl inte du behöva vara?!”

Nä..här ska jag kanske inte behöva vara..eller Joho, det kanske jag visst ska!

I väntan på att nu få nålar sticker jag även hål på ballongen om att vara ett hälsofreak som bara går omkring och är fylld av energi och livskraft.

Faktum är att jag på sista tiden känt mig lite trött, en känsla av att binda vätska och tunga ben. Så nån obalans har flyttat in och oavsett hur hälsosam man må vara så kan kroppen ibland behöva en extra skjuts och lite hjälp på traven.

Jag älskar nålar och massage. Kickar igång flödet i kroppen och får fart på ett trögt system.

Så därför sitter jag nu här i väntrummet. Väntar, samtalar och har det faktiskt riktigt trevligt. ❤️

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s