Tisdag 6/3

Man behöver inte högt, vitt och brett berätta om privata saker. Behöver inte dela varken tankar, värderingar eller problem med andra.

Kanske mår vissa bäst av att behålla privata saker inom sig själv eller inom sina fyra väggar hemma med familjen.

Min personliga upptäckt är att när man öppnar upp och blottar problem eller jobbiga saker med någon man känner sig trygg med så får man så mycket tillbaka.

Att hitta en vän eller ett forum där man liksom inte behöver linda in saker utan helt avskalat får låta känslor, tankar och problem bara komma ut.

Att prata med någon som lyssnar, som har förståelse och någon som kanske ställer frågor innebär att man själv tvingas sätta ord på sina tankar och känslor.

Kanske läskigt i början men oxå otroligt skönt. Ibland kan det dock vara skönt med någon helt utomstående, någon som inte känner en, ibland söker man sig till någon med socionomutbildning och ibland kanske det räcker med en helt vanlig människa.

Har funderat mycket kring det här med kunskap. Att utbilda sig och examineras, att gå kurser och få diplom. Att få kvitton på att man kan saker.

Jag har mina utbildningar på papper men vill nog ödmjukt påstå att min största kunskap är mina egna erfarenheter. Mina egna upplevda motgångar, utmaningar och kriser.

För att nämna några av mina största livserfarenheter står nog ätstörning, marathon-satsning, barnlöshet och att få ett barn i vecka 28 på topp. Även att vara småbarnsföräldrar sätter saker och ting på sin spets och leder till både mognad och utveckling.

Har funderat, läst massor och fördjupat mig. Hittat verktyg, hittat vägar, förhållningssätt och kunskap. Utan att påstå jag besitter svar eller lösningar inom nåt kan jag till dom som går igenom samma säga:

”Jag har full förståelse! Jag vet! Jag har oxå varit där..eller till och med i vissa fall fortfarande är där”

Ibland är det kanske det man behöver höra när man fastnat i nåt. Höra någon säga, jag förstår!

Min filosofi är att vi växer tillsammans och att vara nyfiken på människan du möter leder allt som oftast till att man lär sig något nytt om sig själv.

Vid sidan av mitt uppdrag på Paradiset så låter jag även mitt företag ta form. Att identifiera och hitta min företagsprofil och skapa en hemsida, jättespännande och samtidigt svårt.

Men grunden och kärnan är lätt, den bygger och utgår ifrån:

Att erfarenhet är min allra bästa kunskap, den vill jag gärna dela! ❤️

Fångades ovetande på bild, tycker om den. No filter, no smink, otvättat hår och skrattrynkor. Har faktiskt rätt mycket rynkor..men inget som stör. Låtsas att även dom hör ihop med kunskap och livserfarenhet, då blir dom fina!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s