Onsdag 7/3

Ena stunden vill jag bredda blicken, försöka hitta information från trovärdiga källor och läsa på innan jag bestämmer mig för att ta ställning.

Vid andra tillfällen kan jag välja att bestämma mig innan jag vet så mycket. Beror lite på vad magkänslan säger.

Nils har lånat hem en Sous Vide och är lyrisk! Det är en köksmaskin typ ser ut som en stavmixer.

Tillvägagångssättet är att man vakuumförpackar köttet/fisken/grönsakerna i plastpåsar.

Redan där har han förlorat mig! Laga mat i plast! Stort NEJ!

Sedan lägger man dom vakuumförpackade matplastpåsarna i vattenbad och sätter sen in köksapparaten i ett eluttag, där kommer andra NEJET!

Det som klingar dåligt i mig är 1) den allmänna känslan av att skaffa fler köksapparater när jag snarare väljer att gallrar bort dom 2) att låta plastpåsarna avge plastpartiklar i maten 3) låta köksmaskinen under lång tid strömföras.

Som sagt, Nils är lyrisk och supernöjd med resultatet, smaken och saftigheten.

Jag delar min oro, tankar och känslor varpå han googlar en hel förmiddag. Vilket jag iofs gillar. Han anstränger sig, läser på och hittar information.

Han hittar argument om att tillvägagångssättet gör att all näring stannar kvar i maten och inte avdunstar eller hamnar i nåt avkok.

Visst, det kan jag köpa!

Han hittar nån video på youtube med en läkare som i samarbetet med Sous Vide företaget uttalar sig om att plast absolut är farligt men att dom nu tagit fram en plast som är ofarlig och jättebra.

Jag inser att jag inte vill lyssna! Vill inte ha någon Sous Vide i vårt kök!

Skulle ju oxå kunna djupdyka och läsa på. Gör ju ofta det när något engagerar mig. Men i det här fallet har jag ingen lust!

Däremot för Nils skull efterlyser jag nu här en trovärdig studie kring denna köksapparat! Är det någon som har, var snäll och skicka den till mig! 😘

Vad som blir tydligt med internet är att vi hittar det vi söker. Att internet är en källa för all typ av information och frågan är vilken som är trovärdig. Det är fasen inte lätt!

Ska försöka påminna mig själv om det när jag ibland blir sådär svart eller vit av något jag läst och tror på!

…en liten koppling till förra inlägget. Tänker att den kunskapen och informationen man själv har erfarenhet av är ju faktiskt den mest trovärdiga! ❤️

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s