Fredag 16/3

Att vakna till en tyst och tom lägenhet kanske låter tråkigt, ensamt och sorgsamt.

Eller känns det som idag, så rätt!!!

Vetskapen om att Nils är i Åre och har det fantastiskt. Att barnen är hos mormor och morfar och äter gröt med äppelmos gör liksom att min känsla är oförskämt bra.

Inget dåligt samvete över att gilla en familjepaus med egentid. Får möjlighet att ägna vårt hem uppmärksamhet och närvaro. Ser saker som jag inte brukar hinna och orka reflektera över.

Flyttar om lite och ser att det finns förändringar som faktiskt skapar en helt ny och lättare känsla inombords. Bara genom att vända på mattan under köksbordet upplevs hela rummet annorlunda. Inte vet jag om det blev bättre, men just nu var det härligt!

Konstaterar att oftast brukar egentiden för vår del vara att man själv åker iväg för att få den tiden. Att man lämnar hemmet, familj och vardagen för att byta miljö en stund.

Men kul insikt att miljön här hemma är helt annorlunda i tystnad. Om man även byter lite plats, gallra bort och städer upp så blir det inte bara en ny miljö utan även en helt annan energi.

Blir intressant att se om Nils märker nåt när han kommer hem…kanske, kanske inte. Hans egentid fortsätter till söndag vilket han är värd. Själv ska jag hämta barnen efter lunch.

Har börjat längta och ser fram emot bastu-bada och annat mys som hör vår fredagstradition till. En sak som jag med 100% säkerhet vet är att Ossian kommer se och känna förändringen hemma direkt.

Kanske är han mer lik sin mamma än sin pappa ändå..vi får väl se, vad som ses eller inte ses på söndag 😍

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s