Onsdag 28/3

Jag grottar i hälsa och läser på alltifrån infrabustuns fördelar, kryoterapi och olika massagetekniker. För paradisets räkning och framtida satsningar men även för eget intresse.

Det här med hälsa är verkligen intressant. Frågar mig ibland, hur hälsosam är jag? Vad är hälsa? Ordet rymmer väldigt mycket!

Igår lyssnade jag på Andreas Domeijs föreläsning om träning. Under 20 min förmedlade han träningens fördelar på ett prestationslöst och glädjefyllt sätt. Han bjuder på sig själv och är otroligt inspirerande.

När jag kommer hem blir det att jag funderar vidare på det här med träning. Min egen relation till den och mina egna val.

Jag är träningsvillig och har liksom skapat behovet av att fysiskt röra mig. Att träning liksom innehåller svett för att räknas som träning sitter rätt djupt rotat. Träning har blivit en del av min identitet och funnits med som en självklar del i herrejisses så många år. I vissa perioder på tok för mycket men tror aldrig jag varit i en period när jag har rört mig för lite.

Ser sällan hindren för att hitta tiden. Nä, träningen ligger högt i ordningen på någon form av prioriteringslista. Morgontur är och har länge varit min bästa start på dagen. Tror det är kombinationerna av rörelsen, andas frisk luft, egentid, hinna tänka eller ibland inte alls tänka.

Men här kommer en insikt. Min kropp är trött. Rätt jobbig insikt faktiskt. Att liksom erkänna att det inte finns något tryck i kroppen. Att inse att benen är tunga och faktiskt behöver gå i uppförsbackar.

”Vad tusan hände? Det här är inte min kropp! Jag ska ju orka. Jag är konditionsstark, har en grym grundfysik och kan ju lätt springa ett marathon”

Men herregud, det var ju för 10 år sen!!!

Men tydligen på något sätt är jag inte beredd att släppa den identiteten… Eller?

Det blir liksom en inre stress att bära den bilden av sig själv. Kanske därför jag behöver yogan 😂 Leva upp till någon gammal bild. Omgivningen bryr sig inte, är nog snarare min egen besvikelse. En insikt i att våga, behöva och faktiskt vilja släppa taget och förändra. ❤️

Så åter till träning. Träning är fantastiskt. Gäller att hitta den form som passar den fas man befinner sig i.

Andreas pratade på sin föreläsning om att planera in träningen och se till att den blir av.

Mitt mål är för tillfället planera in återhämtning och vila. Våga släppa taget om gamla ”meriter” och istället för att springa acceptera att det är helt okej att faktiskt gå..och se det sköna i det!

Efter Zyto-scanningen så fick jag även det svart på vitt. Den bekräftade det jag visste. Kroppen är trött. Så känner mig så tacksam över oljorna. Dom i samarbete med mina insikter kommer göra gott i kropp och knopp.

Nu ska yogamattan få mera tid och morgonturer vara i lägre tempo.

Ser ni mig springa på varvet utgå då inte ifrån att jag är inne på min andra mil. Nä, sanningen kan nog mer vara att jag rullat från kusthöjden och ner på stan för att nånstans ändå framkalla en liten svettdroppe och stilla mina behov av rörelsen. ❤️

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s