Fredag 6/4

Oups, vad hände?! Nu blev det vinter igen! Morgonpromenad i ett vinterlandskap med en podd i öronen.

Kan dock avslöja att podd verkligen inte hör till vanligheten. Har oftast tyst, sällan musik och typ nästintill aldrig en podd.

Nä, inte riktigt anammat det där med poddlyssnandet.

Känns som alla lyssnar på poddar utom jag. Har vid ett fåtal tillfällen sökt upp något avsnitt och lyssnat. Men det stora utbudet gör att jag nästan blir stressad. Vilken ska jag välja? Tänk om jag väljer fel? När jag väl ska ta mig tid att lyssna vill jag välja det bästa.

Känner lite samma med Netflix och alla dessa serier man hör om. Den ena bättre än den andra. Verkar finnas obegränsat och jag ser ingen.

Eller det var en lögn, har faktiskt tillsammans med Nils påbörjat några, sett ett par avsnitt men sen hoppat av. Kanske är det så att tiden inte riktigt finns. Eller så handlar det om prioriteringar. Tillfällen där Netflix är aktuellt är ju kvällar, typ när barnen somnat. Då väljer/behöver och prioriterar jag nog annat.

Åter till podd. Lyssnade iallafall i morse. På en yogapodd som handlade om livet. Avskalat, härligt och ärligt.

Man pratade om uppfostran. Vad vi ger våra barn för bagage. Hur vi genom att låta barnen vara med på mattan gör deras relation med yogan okomplicerad och självklar.

På ett naturligt sätt ger man dom en verktygslåda med rörelser, andning och avslappning.

Min matta ligger i vardagsrummet och när den rullas ut så går det inte många minuter innan jag har sällskap. Diaz kommer först..sen Ossian och tätt efter kommer Assar. Det slår nästan aldrig fel. Mattan är som en magnet.

Har lärt mig att om jag involverar och låter dom delta blir dom nöjda, lessnar efter en stund och jag kan fortsätta själv. Alt att vi dansar. Det funkar oxå. Dans är lite som yoga. Rörelse, flöde, andning och total närvaro i kroppen.

Tidigare har yogan nästan alltid inneburit egen avsatt tid, tända ljus och ofta med slutna ögon. Men som livet är just nu kan det ju faktiskt bli lite vad som helst. Varken är eller behöver vara så komplicerat.

Tacksam över att kunna lägga med dans och yoga som en liten verktygslåda i mina barns bagage och glad över att jag idag lyssnade på en podd ❤️

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s