Måndag 23/4

Massor av ord som velat skrivas men ingen riktig tid.

Andra saker har tagit plats. Livet har haft fokus på annat. Kan erkänna att tanken iofs slagit mig…Tänk, nu undrar ALLA (iallafall min morfar) var är hon? Varför skriver hon inget? Har det hänt nåt?

Och JA, Nils blev sjuk. Det sa liksom bara pang så var han helt däckad. Måste erkänna att det tog ett tag innan jag förstod att han var riktigt dålig!

Hostan och hög feber tillhör ju influensan så vila vila och vila borde ju hjälpa. Men det blev bara värre och värre så hej akuten, hej akuten men ingen riktig hjälp…tillslut vårdcentralen och vi fick träffa en jättebra läkare…undersökte, lyssnade, förklarade och lugnade. Konstaterade lunginflammation!

Hade vid det laget hunnit bygga upp både oro och otäcka scenarier som välkomnade ett oskönt stresspåslag.

När man liksom inte känner igen sin partner usch och fy…att någon ”när och kär” blir jättedålig är ju fasen skitjobbigt! Hela livet stannar upp och det enda man vill är att sjukan ska försvinna.

Kan inte låta bli att ägna varma tankar till alla som drabbas av sjukdomar man tvingas leva med. Kroniska krämpor som liksom aldrig flyttar ut ur kroppen! Lätt att ta hälsan för given.

Så tacksam över att tillståndet som Nils hamnade i faktiskt inte är för alltid. Nä, nu är vi påväg åt rätt håll och livet påväg tillbaka så det känns bra.

Vad har hänt mer då..?,.Jo, min fantastiska mormor har hunnit fylla 90 år. Vilken gåva! Firade henne i lördags. Hon är pigg, klok och så vacker. Varit med om så mycket och så många intressanta historier att berätta.

Men att på ett naturligt sätt bara spontant börja prata minnen är inte alltid så lätt. Så åtog mig rollen som ”reporter” och ställde lite frågor om allt mellan himmel och jord. Sånt som man undrat men aldrig frågat.

Blev fint för oss alla och kul att se hur det glittrade till i ögonen när hon berättar om bröllopsdräkt med tillhörande klackeskor. Så längesen på nåt vis men tror minnet kändes som det var igår!

Mormor, du är fantastisk! Du har sån koll! Tack för allt du ger till oss! Kärlek 💕

Så till nästa stora händelse..

Har idag påbörjat inskolning för Assar. Han kändes så trygg, orädd och nyfiken. Blev så stor på den korta lilla stund vi var där. En spännande ny tid börjar. En tid när han kommer ha upplevelser och relationer utan att vi föräldrar är med. Ojoj, kluvna känslor men det kommer bli jättebra! 💕

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s