Lördag 16/6

Nu har bloggen vilat och idag fick jag en ingivelse. Idag finns det något som vill delas. Meeen hmm…hur gör man om man typ vill rikta inlägget till en målgrupp?

Inser att det inte går. Så här får du själv känna om och hur länge det jag skriver intresserar och sluta läs när det blir ointressant.

Inlägget handlar om obalanser, balanser, mens, hormoner, intuition och alternativa naturliga vägar.

Tillhör nog den grupp av människor där nyfikenhet och ifrågasättande är ett starkt personlighetsdrag. Att hitta en egen sanning och skapa egna erfarenheter. Magkänsla och kontakten med initiation spelar en viktig roll och har insett att ju mer jag lyssnar på den desto finare blir livet.

Personlighetsdraget att ifrågasätta (eller reflektera kanske är ett bättre ord) samhällets sanning men även mina egna har blivit ofrånkomligt. Kan ha kommit och blivit viktigare med åldern eller har det bara förstärkts allteftersom insikter av att det gör mig gott.

Det är dock inte alltid oproblematiskt och inte heller utan motstånd. Ibland önskar jag att jag bara kunde ställa in mig i något led, följa, tro och inte bli så känslomässigt engagerad i saker och ting. Men börjat inse att det är inte jag.

Nä, självupplevda händelser och erfarenheter är det närmaste sanning jag kan komma. Då måste förtydligas att jag är fullt medveten om att min sanning inte är den enda. Och vad som funkar för mig kanske inte funkar på dig..men iallafall. Vill dela en historia från mina egna upplevda erfarenheter.

Typ alla kvinnor har mens. Det är nåt vi ska ha. Det tillhör liksom den kvinnliga cykeln. Men jag har inte haft det. Inte på 20 år.

Att inte ha det har med åren blivit en acceptans men oxå nånstans förknippat med en sorg och en känsla av att något inte riktgt fungerar som det ska i kroppen.

Att med vetskap om den obalansen i bagaget och sen börja längta efter att bli mamma och få barn är ju en rätt tuff ekvation.

Att helt sakna ägglossning innebär problematik. Men det gick. Gåvan över två små är ett mirakel men en helt annan historia. 💕 Även om dom dock hör ihop eftersom jag i båda fallen vågat lita på magkänsla.

Åter till obalanser. När system i kroppen inte fungerar påverkas hela vår övriga kropp av det. Det leder allt som oftast till att den signalerar på något sätt. Kanske genom att få problem i magen, dålig sömn, ofta sjuk eller andra krämpor.

Alltså, matsmältning, sömn, immun och hormonsystem försöker på något eget sätt hitta balans och det leder förr eller senare till obalans..och samhällets stress, förväntningar, kost och yttre påfrestningar gör det inte lättare för oss.

Jag gillar läsa om människokroppen, tycker om att prova nya saker och brinner för det naturliga läkandet. Söker först i den alternativa och naturliga djungeln innan sökandet går över till tänka traditionell vård.

Det ena behöver inte utesluta det andra. Men verkan och biverkan bör finnas i åtanke. Den traditionella vården kan ge snabba lösningar men kanske andra konsekvenser på längre sikt.

Vi omges av ett jytter av information. Ena dagen ska man det ena för att nästa dag nås av nya rön. Alla råd och rön kommer väl från någons sanning tänker jag.

Men för att komma till sak. Jag har hittat doTERRAS oljor. doTERRA betyder så fint ”gåva från jorden”. Första kontakten med dom landade direkt. Min magkänsla kände något. Det kändes rätt.

Började experimentera med några vanliga oljor. En droppe citron i vatten på morgonen, on guard för immunförsvaret och pepparmint vid trötthet osv..

Sen gjorde jag en Zyto. Har skrivit om det i tidigare inlägg – min känsla av nyfikenhet vann över min skeptism över hur tusan det funkar. Resultatet går liksom inte att nonchalera. Rapporten fångade upp exakt det jag redan visste.

Hormonsystem är i obalans.

Fick rekommendationer på oljor som skulle kunna hjälpa kroppen att hamna i balans. Började min balansering med att smörja en droppe myrra under fötterna varje morgon och en droppe spikenard varje kväll. Blev trött! Blev såååå trött!

Faktiskt en skön trötthet som inte gick att bortse eller ignorera. Huvudet var inte så trött. Mest kroppen. Jag vilade och kände bara tillit.

Kände att oljorna gjorde gott och jobbade på. För mig är det inga konstigheter att man mår illa, har huvudvärk eller allmänt trött när utrensning eller balansering pågår. Kroppen jobbar mer än vanligt och belöningen brukar bli bättre än innan.

Och belöningen kom efter ca tre veckor. Då började jag känna lite molande värk i magen och så kom mensen. Det var i samband med att jag både gav och tog emot aroma touch behandling. Så gissar att det nog var den som skruvade upp processen ett snäpp och hjälpte händelseförloppet lite på traven.

Att efter 20 år hitta sin borttappade mens är för mig helt fantastiskt och oxå sant!

Vad betyder nu detta? Jo, faktiskt en liten pusselbit i min verksamhet.

Gått kurs och fördjupar mig i oljor. Fått se resultat på nära håll som förstärker min tro. Magar som börjat fungerar, lugn som infunnit sig, lust som kommit tillbaka, sömn som förbättrats och eksem och myrkryp som avtagit.

Att en liten droppe kan vara så kraftfull. Påstår inte att olja är lösning på alla problem men kanske en hjälp.

Så har skaffat en Zyto och utbildat mig i Aroma touch (som är en terapeutisk massagebehandling där oljorna gör en stor del av jobbet)

Vill lära mig mer och gör det dagligen genom egna upplevelser men även genom att få hjälpa och se resultat från andra.

Så har du nån obalans du vill vi ska kikar lite närmare på? Vill du höra mer om oljorna, göra en Zyto eller ta en behandling!

Välkommen att höra av dig! 💕

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s