Tisdag 19/6

Den som söker finner känns logiskt men oxå det man söker är det man finner.

I vilket fall som helst, att vilja dela med sig är nog ganska naturligt. Särskilt om man funnit eller upptäckt nåt man gillar. Men faktiskt, har genom åren konstaterat att det kan vara både på gott och ont.

Balansen mellan att berätta och dela med sig utan att uppfattas som att man prackar på någon något är hårfin. Särskilt när man som jag blir känslomässigt engagerad. Tidigare kunde jag ta det lite personligt när folk inte riktigt såg storheterna som jag eller inte var sugna att söka åt samma håll.

Utan de har sin sanning och kanske sökte på annat håll, vilket är helt som det ska.

Idag har det svängt lite åt andra hållet. Jag tar det inte personligt och undviker och drar mig faktiskt lite från att argumentera och nästan rädd att uppfattas som att jag vill pracka på någon nåt, men nånstans så finns ändå den starka lusten kvar. Lusten över att få dela till dom som vill höra.

Kommer ihåg när jag hittade yogan! Är mer än 10 år sen som jag gick min första utbildning. Och föll direkt. Tyckte yoga var fantastiskt.

Ville att alla skulle öppna upp ögonen och testa. Kommer ihåg att jag möttes av rätt stor skeptism. Att det var flummigt och att jag var flummig. Har iofs aldrig riktigt stört mig. Flummighetsstämpeln kändes och känns helt okej.

Även om jag märker hur jag med åren faktiskt strävar mer åt att vilja ”Av-flumma” yogan. Kanske med en önskan och förhoppning om att den borde få nå fler.

Visst, det finns massor av filosofi inom yogan. Kan även handla om fysisk träning där styrka, vighet och kondition utmanas. Eller att man sitter länge i någon position och sjunger mantran som kan te sig flummigt.

Men när jag ställer mig frågan, vad är yoga? Så är det absolut inte det som är kärnessenserna.

Utan mer att hitta andetaget, röra kroppen, stanna upp, möta sitt innersta rum och känna närvaro är för mig mer vad det handlar om. Det kan ske utan både yogamatta och snygga yogatights. Rätt eller fel!

Upplever faktiskt att samhället blivit mer öppet och att yogan har blivit både accepterad och behövd på ett helt annat sätt. Idag behöver man inte försvara yogan, man behöver inte heller argumentera så mycket för vad yogan är bra för. Många vet!

Samma gäller lite kost. Har i många år försökt undvika gluten och även successivt på senare år dragit ner på mejeriprodukter.

I början var jag bara udda och besvärlig och hade konstiga påhitt för mig, idag är var och varannan medveten om hur kroppen påverkas och matallergier och ”dieter” är mer i ropet än någonsin. Kost och näringstillskott likaså, behöver inte försvaras. Många vet!

Upplever att den alternativa och naturliga medicinen oxå börjar få mer spelrum, mer accepterad och behövd på ett sätt.

Så slutsats är att vi behöver dela med oss och berätta för varandra. Nästan som vi är skyldiga samhället att berätta om vi hittar något som kanske kan göra gott för fler. För det finns ju nästan inget bättre än att hjälpa en annan människa.

Då får man liksom ta en stämpel om flummighet på köpet eller att man är udda eller en sökare.

Så detta var en liten reflektion efter inlägget om oljor häromdagen som jag faktiskt velade fram och tillbaka kring innan jag vågade och bestämde mig för att dela. Men varför egentligen?

Varför velade jag? Berättar man inte är det ju ingen som får veta. Jag står ju för varje ord och nånstans hoppades jag på att någon skulle tycka att det jag funnit verkade intressant. Och så var det! Jättekul!

Idag är jag glad att jag delade och även tacksam över att vi är olika och brinner för att söka/finna olika saker.

Hittar vi nåt bra så låt världen veta! Kanske inte intresserar alla men garanterat några!

Och faktiskt, på ett skojsamt sätt men med en gnutta allvar vill jag påstå att det idag är lättare att vara jag!

Vill tro att udda och flummigt är den nya tidens normala! 🙏

Ps. På måndag nästa vecka, alltså 25/6 och möjligen även på torsdag den 28/6 kommer det finnas möjlighet att göra Zyto.

Mellan kl 16-19 finns jag på UH. Själva scanningen tar ca 15 min sen bokar vi ett telefonmöte för konsultation som Susanna och jag gör tillsammans. Vi går då igenom rapporten och du får tips och råd på vilka oljor som kan vara till hjälp. (Men såklart inget köptvång på något) Själva scanningen kostar 300 kr. Hör av dig om du är sugen att boka en tid.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s