Kan inte låta bli att känna – vilken värld ger vi våra barn?

Hamnar numera väldigt ofta i tankar på ”Vart är världen påväg och hur kommer framtiden se ut för våra barn och deras framtida barn?” Kanske helt naturligt med tanke på både hormoner och förberedelser att välkomna ett nytt barn till världen. Det finns så många frågor som väcker oro och att djupdyka i alla skulle göra livet helt omöjligt att leva.

Dom frågor och områden som väcker mycket i mig just nu är klimatet, människans livssituation med stress, kost och även hela läkemedelsindustrin. Stora frågor som inte går att greppa och några av dom där jag känner att vi människor har tappat greppet. Alla källor där man kan hitta information har sina ”argument och avsikter” och ännu mer opålitligt blir allt om det finns en ekonomisk vinning i saker och ting. Det känns på något otäckt sätt som små tickande bomber.

Jag tillåter mig grotta, läsa, fundera över vad lilla jag kan göra för att bidra till en bättre värld och sen behöver jag bestämma mig för att släppa ett tag. Försöka att se allt det vackra som finns runtomkring. Försöka leva och vara en bra mamma och medmänniska. Göra val med hjärtat och följa sanningarna som bor i mig.

Idag är det torsdag och just nu skiner solen. Jag är tacksam för att fått födas i Sverige. Att jag har en fantastisk familj, mat och tak över huvudet. Saker som tas för givna och kan te sig som en självklarhet – men vet att så är inte fallet – Verkligen inte ❤️Annons

4 reaktioner på ”Kan inte låta bli att känna – vilken värld ger vi våra barn?

  1. Jag tror en bra värld! Full av mer och mer upplysta människor, en interkulturell plats i ständig förändring. Och våra barn som är del av denna supersmarta generation, kommer uppfinna sätt att motverka det onda (som alltid funnits, btw 😘 )

  2. Jag känner ofta lika (och jag kan inte skylla på hormoner)😏. Det är inte en värld med svårbotad feber och stressyndrom som vi vill ge vidare till nästa generation. Men det finns många val vi kan göra i vår vardag för att ge bättre förutsättningar för framtiden💪😃!

    1. Ja..Du har så rätt – Finns mycket vi kan göra! Att iallafall börja prata, dela med oss och bolla med varandra om våra tankar är bra början tänker jag! Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s