Hotellnatt gör guld för laget ✨

OBS! Med risk för att låta klämkäck – gav jag mig på att i ord få ner en liknelse mellan fotbollslag och familjeliven liknelse som i stunden när den dök upp kändes helrätt.

Det är så jäkla bra att åka iväg och bara vara tillsammans. Boka hotell, gå ut och äta och sen inte ha mer förväntningar än att det blir som det blir.

Gillar åka iväg utan barn tillsammans med Nils. I helgen var vi till Umeå och Elite mimer – Love that hotel 💕 rummen, atmosfären, bemötande, frukosten och möjligheten att slappa kvar till kl 18 på söndagar. 👌🏼

Skulle innan vi åkte kunna slå vad om min högra hand att mellan mys, skratt och vila så hamnar vi alltid i någon form av utvecklande diskussion oavsett vi vill eller inte. Dom brukar ofta lyfta fram saker där vi tänker och tycker olika.

Det är som om miljöombyte bjuder in till samtal som man annars tassar runt eller som man påbörjar men aldrig avslutar.

Samtal kring ansvarsområden, egentid, förväntningar eller nåt annat dolt tema.

Återkommande för oss är egentid och ansvar över vardagens göromål. Ibland kommer samtalet i bilen eller som den här gången under frukosten.

Ingen aning varför det blev i fotbollstermer men det var som vi i början av samtalet ställde oss på varsin sida om fotbollsplanen. Började dribbla på egen planhalva med fokus på det egna lagets behov.

Gud så fel, vi ska ju spela i samma lag och inte mot varann.

Att vara motståndare, inte passa, inte samarbeta och inte skapa delaktighet har rätt dålig förutsättning för seger och framgång.

Vi pratade om olika roller – lagledare, materialare, tränare och målvakt. Alla lika viktiga.

Pratade om målsättningar på kort sikt och på lång sikt. Om den gemensam målbilden och att skapa delaktighet i dom olika delarna. Att låta den individuella spelaren utvecklas men oxå laget tillsammans.

Förstår om det låter helrörigt och barnsligt men halleluja vad allt blev lekfullare och mindre laddat av att låta familjelivet bli ett fotbollslag.

Vi kommer hem till våra andra medspelare – våra små stjärnor som i helgen hängt med veteranlaget – mormor och morfar och farmor och farfar.

Middag, nattning, plock, plocka och mera plock sen dax att göra kväll.

Att få vara i ett lag man älskar över allt annat där man får utvecklas tillsammans men även med en målsättning för individuell utveckling, vilken gåva – och tänk vad häftigt att vi ska bli en till.

Kommer garanterat röra om hela uppställningen och förändra massor.

En sak är då helt säkert. Dessa välbehövliga och nyttiga hotellhelger – dom gör guld – för hela laget.

Nu efter vi har identifierat lagets svaga punkter och befinner oss tillbaka i vardagen har vi skapat full koll – Vet exakt var fokus och träningen ska ligga för att bli ett ännu bättre team 😄

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s