MinStoraDag skapar magi där det behövs som allra bäst ⭐️

När jag kom hem från praktik på Give Kids The World sommaren 2001 ville jag fortsätta att ge och engagera mig i nån liknade organisation i Sverige.

Hittade då en relativt liten stiftelse i Stockholm som hette MinStoraDag och tog genast kontakt med Claire Rosvall (stiftelsens grundare). Hon tog emot mitt samtal med öppna armar och bjöd in mig till ett möte i Stockholm.

Vad jag då inte visste var att den kontakten och det mötet skulle leda först till volontärarbete nåt år för att sen vidare en tjänst som regionsansvarig och samordnare för Norrland.

Idag träffade jag Callo vilket lockade fram många tankar, minnen och massor med känslor. Hon började jobba lite innan mig och hon är fortfarande kvar på huvudkontoret i Stockholm. Slås av vilken otrolig klippa hon är. Stark, tuff och varm på samma gång. Gör allt för barnen och brinner för sitt jobb. Hon firar 11 år i år på MinStoraDag och det är värt en stor guld stjärna ⭐️ Du är grym!

Claire har lämnat vidare generalsekreterare rollen och även hon är värd alla stjärnor i världen. För hon kommer alltid att förbi grundare och initiativtagare för denna fantastiska stiftelse. En människa med större hjärta får man leta efter och är evigt tacksam att hon gav mig möjligheten att bli en del av MinStoraDag.

Hennes värme och ”ingenting är omöjligt filosofi” har lagt grunden för vad hela stiftelsen är idag. Numera gör hon gott på andra ställen och i andra sammanhang! 🙏🏼

Callo och jag pratar minnen och hon berättar lite om vad som hänt sen jag slutade 2015 – blir så stolt, glad och otroligt rörd. Inser hur mycket MinStoraDag faktiskt både ha lärt mig och format mig. Att jag fick förtroendet och fick vara med och skapa, bidra och jobba för något så viktigt och värdefullt är något jag bär med mig.

Alltså, tror på riktigt det är det mest meningsfulla och fantastiska jobb man kan ha. Ett jobb som sätter stora perspektiv på vad som är viktigt. Att livet saknar garantier och sjukdomar inte ber om lov.

Dom kan dyka upp och drabba vemsomhelst, närsomhelst, hursomhelst och varsomhelst.

…och när det drabbar barn – Då finns det nog inga ord som kan beskriva känslan av vad innebörden och förändringen blir för barnet och hela familjens situation.

Som en maktlös mardröm som man behöver hantera, vara stark, vara ledsen, vara hoppfull, våga tro, se framsteg, ta bakslag..

MinStoraDag kliver in i sprider glädje och hopp. Skapar mängder med enskilda stora dagar genom att förverkliga barnens önskedrömmar men arrangerar oxå läger och värdefulla gruppaktiviteter.

Har så många fina minnen på näthinnan från möten med barn och föräldrar, när jag fått vara med och tända ljus i mörkret. Fått barnen att börja drömma och tänka på något annat än sjukdom för en stund.

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar – MinStoraDag ger extra kraft och glädje i en tuff vardag.

Tack för mysig stund idag Callo, tills vi ses igen, fortsätt ert braiga arbete – ni skapar magi där det behövs som allra mest!

💛⭐️💛

Fina Claire och nya generalsekreteraren Jennifer McShane

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s